Kiviharrastajat ry Lohja

Toiminta

Paja on valmistunut. Kivihiontaa ym. voi taas tulla harrastamaan.

Osoite on Kankurintie 14, 08500 Lohja

Aloitamme tutuilla pajan aukioloajoilla:

- Ke 16 – 19 (suljetaan klo 18, jos ei hiojia)

- La 12 – 16 (suljetaan klo 15, jos ei hiojia)

Vuosittain

Järjestämme keväisin avoimet ovet näyttelyn. Olemme myös järjestäneet näyttelyitä Tytyrin kaivokseen, kirjastoihin ja esitelleet toimintaamme erilaisissa tapahtumissa Lohjalla (messut, Lohjan kesä – torilla ja museolla, kerran jopa entisissä kultasepän liikkeen tiloissa).

Useimpina vuosina olemme järjestäneet myös jäsenten välisen Harrastetyökilpailun ja Valokuvakilpailun kiviaiheista. Niiden tarkoitus on kiinnittää huomiota laatuun: jokaiselle osallistujalle on toimitettu tuomarien lausunnot hänen omista töistään.

Jäsenemme ovat menestyneet myös valtakunnallisissa kilpailuissa, on tullut useampia Suomen mestaruuksia ja muita mitalisijoituksia!

Kivikokoelma

Olemme koonneet kokoelman erilaisia kiviä ja mineraaleja. Suurin osa on avohyllyssä pajan seinällä, josta niitä voi poimia tarkasteltavaksi.

Pikkuvitriinissä hyllyllä on Chaparral Rockhoundsilta (Roswell, New Mexico, USA) saatu kokoelma. Kolmessa pikkuvitriinissä päätyseinällä on ‘arvokkaampia’ tai työstettyjä kivilajeja.

Käsikirjasto

Olemme vuosien varrella kasvattaneet käsikirjastoa:

–Kotimaisia julkaisuja 64
–Vieraskielisiä 30
–Geologi –lehden vuosikerrat 1959 lähtien
–Lapidary Journal/Jewelry Artist –lehden vuosikerrat 1994 lähtien
–Step By Step Wire Jewelry –lehden vuosikerrat 2007 lähtien
–Videoita, GTK:n geologisia karttoja
–Myös Uudenmaan taidetoimikunnan taide-tiedotteen olemme saaneet vuodesta 1999 lähtien, jolloin saime toimikunnalta 5000 mk:n apurahan 10-vuotisjuhlajulkaisuumme.

Pyrimme hankkimaan kaikki suomeksi julkaistavat alan kirjat ja vieraskielisiä sen mukaan, kun niihin messuilla tai muualla törmätään.

Kirjoja tai lehtiä ei saa lainaksi, mutta niitä voi lueskella vapaasti pajan aukioloaikoina.

Alkuun