Kiviharrastajat ry Lohja

Pajatoiminta

Uuden pajatilan valmistuttua aloitamme pajatoiminnan uudestaan osoitteessa Kankurintie 14, 08500 Lohja

Pyöröhionta

Sahausta, pyöröhiontaa ja kiillotusta varten meillä on mittava kokoelma koneita ja työkaluja:

- 4 sahaa
- 5 hiontakonetta
- 1 kiillotuskone
- 2 ultraäänipesuria

Myös kivien poraamiseen ja kaiverrukseen löytyy 2 konetta.

Viistehionta

Käytössämme on myös yksi laadukas viistehiontakone. Vain harva meistä on toistaiseksi ottanut sen omakseen. Viistehionta vaatii pitkää pinnaa ja herpaantumatonta tarkkuutta.

Viistehiontakelpoista materiaalia löytyy harvoin luonnosta, se on melkein aina ostotavaraa ja siten melkoisen arvokasta. Jopa synteettinen jalokivi maksaa aika paljon.

Hopeatyö

Pajalla voi tehdä hopeatöitä. Käytettävissä on hopeapakista löytyviä työvälineitä: sahoja, viiloja, pihtejä, juotosvälineitä, leikkureita, vasaroita ja taontavälineitä, jigi ja valssikin. Kaikki työkalut ovat jäsenten vapaasti käytettävissä aina pajan aukioloaikoina.

Hopeaketjut

Osa jäsenistöstämme on myös innostunut tekemään taidokkaita hopeaketjuja. Ketjujen tekeminen vaatii tarkkuutta ja pitkää pinnaa – jokainen lenkki pujotetaan paikalleen yksitellen. Lopputuloksena saa yksilöllisen itse tehdyn ranne- tai kaulaketjun.

Hiekkavalu

Meillä on myös sulatusuuni jalometalleille. Sen avulla voi valmistaa hiekkavaluna sopivasta mallista koruja ja pienesineitä mm. tinasta, pronssista tai hopeasta. Valuja voi tehdä aina pajan aukioloaikoina, kunhan paikalla on joku kokenut valaja.

Alkuun