Kiviharrastajat ry Lohja

Arkisto

Kilpailutoiminta

 

Harrastetyökilpailu 2022

Pitkästä aikaa saatiin kuin saatiinkin järjestettyä harrastetyökilpailu. Määräaikaan mennessä ei kaikkiin sarjoihin saatu viittä työtä, joten kilpailuaikaa jatkettiin puolellatoista viikolla, 7.5. saakka.

SARJAT

Koruton kivi:
Kiven tulee olla aito luonnonkivi.
Hiontatapa vapaa.

Kivikoru:
Kiven tulee olla aito luonnonkivi, työ voi sisältää muutakin materiaalia (valmiit lukot ja ketjut sallitaan).

Kivetön koru:
Valmis koru, joka on kokonaan itse tehty, materiaali vapaa, esim. itse punottu ketju, jalometallisavityö, emalityö tai vaikka kierrätysmateriaalityö (valmiit lukot ja ketjut sallitaan).

SÄÄNNÖT

Kivien tulee olla kilpailijan itsensä hiomia. Korujen tulee olla kilpailijan itsensä valmistamia.

Kuhunkin sarjaan saa osallistua vain yhdellä työllä, jota ei ole palkittu aiemmissa kilpailuissa.

ARVOSTELU

Kilpailussa ei arvostella materiaalien harvinaisuutta vaan tekijän teknistä taitoa ja taiteellista näkemystä materiaalien käsittelyssä.

TUOMARIT

Tuomareiksi saimme Annika Nyströmin, geologin Nordkalk Oy:stä ja
Kaivoksen Katrin, Katri Kohosen Tytyrin Elämyskaivoksesta.

Tuomarit työssään

Lopulta ”Koruton kivi” –sarjaan tuli peräti 12 työtä, ”Kivikoru” –sarjaan 5 työtä ja ”Kivetön koru” –sarjaan 7 työtä – aika hieno määrä.

Koruton kivi sarja Kivikoru sarja Kivetön koru sarja

Tuomarointi tapahtui 12.5. pajallamme ja kisa oli tiukka. Tuomarit taisivat olla aika anteliaita, pisteet olivat nimittäin tosi korkeita, yksikään työ ei jäänyt alle 30:n yhteispisteissä. Monessa sarjassa oli tasapisteitä kahden tai useamman kiven kesken – sääntöjen mukaan silloin teknisillä pisteillä on korkeampi painoarvo, joten osa tasapisteellisistä kivistä saatiin järjestykseen tällä säännöllä.

”Kivetön koru” -sarjan ykköstilat ja ”Kivikoru” –sarjan kakkostilat jouduttiin kuitenkin jakamaan, kun tekniset ja taiteelliset pisteet menivät täysin tasan. Kaikki kilpailutyöt ovat jonkin aikaa nähtävillä pajan vitriinissä. Kilpailussa menestyneille jaetaan kunniakirjat Kevätkauden päättäjäisissä 10.6.

Harrastetyökilpailun tulokset

Alkuun

Takaisin