Kiviharrastajat ry Lohja

Arkisto

Kilpailutoiminta

 

Valokuvakilpailu syksy 2011
"Upein ottamani luonnonkivikuva"

Kuva voi olla peräisin miltä ajalta tahansa, mistä tahansa, aiheena pitää olla joku luonnon muovaama upea kivinäkymä, iso kalliopinta tai pieni kideonkalo tai mitä vaan siltä väliltä. Tällä kertaa arvostellaan kuvan ”komeutta” .

PALKINNOT

Kokonaispalkintosumma on 100 €, jonka tuomarit jakavat parhaiden kesken haluamallaan tavalla.

SÄÄNNÖT

Kuvan tulee olla kilpailijan itsensä ottama. Kilpailuun saa osallistua yhdellä kuvalla.

ARVOSTELU

Kilpailussa arvostellaan mm. kuvan sommittelua, rajausta jne.

TUOMARIT

Tuomareina toimivat Milla von Konow ja Risto Jokinen.

Kunniakirja 2011

Kilpailutöitä jätettiin 12.11.2011 mennessä kuusi kappaletta:

Aavarannan kivet
Ametisti
Kivet ja kesä
Luonnon draperaus
Nuori ja ikivanha
Tytyrin kivi

Tulokset ja tuomareiden lausunnot

Upein ottamani luonnonkivikuva kilpailun tulokset

1. palkinto

Antti Haataja - Kivet ja kesä

Kuvassa dynaaminen sommittelu. Hyvä rajaus maisemasta! Jopa yliluonnollisen näköinen kivimaisema. Onkohan kuvaa käsitelty? Rajut värit, tuovat mieleen maalauksen. Teknisesti suttuinen ja liian värikylläinen. Taustalla oleva kivikko on kärsinyt teknisen laadun puutteesta. Koivujen takana lienee mielenkiintoinen kivikko? Tämän maiseman olisi nähnyt mielellään itsekin, se herättää mielenkiinnon nähdä se luonnossa! Kivet ovat mystisen muotoisia, ehkäpä nimikin olisi voinut olla mystisempi.

Kivet ja kesä

2. palkinto

Karitta Laitinen - Aavan rannan kivet

Pystykuva on kiva poikkeus kuvakavalkadissa. Valokuvauksessa muista kuvata pystykuvaa, vaakakuvaa, läheltä ja kaukaa! Tämä on yleisohje kaikille kuvaajille. Kuva olisi toiminut myös neliönä. Etualalla levä vie liikaa huomiota kiveltä, siis lähemmäs kohdetta, mars pari askelta olisi riittänyt. Maisema ja syvyysvaikutelma kuvassa toimii. Kuva teknisesti hyvä, pilvinen sää helpottaa valotusta ja tuo sävyjä kauniisti esille. Nimi kertoo mitä kuvassa on.

Aavain rannan kivet

3. palkinto

Raimo Keränen - Luonnon draperaus

Mielenkiintoinen struktuuri kivessä, sekä taustalla, että etualalla. Eksoottisen näköinen muodostelma. Nimi on kiva, koska kuvaaja on keksinyt käyttää sanaa ”drapeeraus”. Lisäksi nimessä olisi mielellään kuullut, missä kuva on kuvattu, koska niin eksoottisen näköinen maisema. Kuvassa syvyyttä, syvätarkkuus on myös hyvä. Päiväys kuvan alalaidassa ikävän näköinen. Hyvä, että kuva tulostettu valokuvapaperille, se tuo kiven muodot esille.

Luonnon draperaus

Muut osallistujat saivat kunniakirjan. Palkinnot jaettiin yhdistyksen pikkujoulussa 3.12.2011

Alkuun

Takaisin