Kiviharrastajat ry Lohja

Toimintasuunnitelma 2020

Yhdistys hakee toimintaansa tukemiseksi rahaa mm. Lohjan kaupungilta ja yrityksiltä, joiden hakuehdot täyttyvät.

Perinteinen kivi- ja korukilpailu pidetään keväällä. Kiviretki lähiseudulle järjestetään keväällä tai syksyllä. Kevätkauden lopettajais- tai syyskauden avajaisjuhlat järjestetään. Valokuvakilpailu pidetään syksyllä ja palkinnot jaetaan joulukuun alun pikkujouluissa.

Yhdistys on mukana Ykkösakselin rahoittamassa Kivikierros-hankkeessa, jossa on mukana Lohjan Seudun Ympäristöyhdistys ry, Lohjan Kameraseura ry, Lohjan kaupungilta Virkby gymnasium ja Källhagens skola, Lohjan kaupunki, kaupunkikehitys, Vanha Lohja -säätiö, Ojamon kartano, Lohjan Oppaat ry ja Nordkalk Oy Ab. Lisäksi mukaan tulee paikallisia asukasyhdistyksiä.

Hankkeen tarkoituksena on nostaa esille Lohjan kaupungin ainutlaatuinen kaivos- ja louhoshistoria, jääkauden jäljet sekä näihin liittyvä kivilajisto. Reitistö, jonka varrella kaivos- , kivi- ja jääkauden kohteet sijaitsevat, on valmiina rantaraittina ja harjun liikuntapolkuina.

Polkuverkosto yhdistää kaivoshistorian, järviluonnon ja jääkauden muistomerkit. Hankkeen tuloksena on maastossa olevat taulut, joiden QR-koodista saa auki kohteen tiedot. Lisäksi aineisto on haettavissa Lohjan kaupungin internet-sivuilta. Näin Lohjan oppaat, koululaiset, opiskelijat, kuntalaiset ja matkailijat voivat tutustua rantaraitin ja harjun retkillään paikalliseen kaivoshistoriaan, geologiaan sekä jääkauden vaiheisiin.

Yhdistys on keväällä mukana Kivikierros-hankkeen järjestämässä tapahtumassa, jossa Torsti Salonen luennoi Lohjan kaivoshistoriasta. Tilaisuus pidetään Puu-Anttilassa.

Kivenhionnan viikonloppukurssit, 1-4 kpl järjestetään. Kurssin käyneet ovat tervetulleita jäseniksi.

Yhdistys järjestää emalointipäivän, jossa suunnitellaan ja mahdollisesti tehdään värimallit. Hiekkavalupäivä järjestetään myös. Tuula Pouta-aho on lahjoittanut yhdistykselle paljon kiviä, joiden käyttöä suunnitellaan ja toteutetaan.

Inventaariopäivä järjestetään, jotta tiedetään tarkoin, mitä yhdistys omistaa ja mitä siitä voi hyödyntää sekä mitä pitää hankkia.

 

Takaisin